Kontrola kvaliteta
Kontrola kvaliteta

Laboratorija kontrole kvaliteta obuhvata koordinirane aktivnosti na kontroli kvaliteta ulaznog materijala, in-proces kontroli i kontroli gotovog proizvoda sa definisanim rokom trajanja, specijalnim uslovima njegovog čuvanja i specifikacija koja je u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima.

 

Kontrola ulaznog materijala

Kontrola aktivnih komponenti, eksipijenata, primarne i sekundarne amabalaže obuhvata aktivnosti kontrole njihovih fizičkih i hemijskih karakteristika. 

 

In-proces kontrola i kontrola gotovih proizvoda

Proizvodi se nadgledaju u svim fazama proizvodnje. Fizičke, hemijske i farmaceutsko-tehnološke karakteristikegotovog proizvoda moraju odgovarati specifikaciji. Praćenje stabilnosti preparata se izvodi za vreme deklarisanog roka trajanja. Analize se izvode uz pomoć modernih validovanih instrumenata kao što je tečna hromatografija podvisokim pritiskom, spektrofotometrijski instrumenti, itd.

 

Mikrobiološka kontrola

Mikrobiološka laboratorija je izgrađena u skladu sa najsofisticiranijim cGMP normama. U klasificiranim sektorima instalirana je različita oprema kao što su: kabineti za bio-bezbednost, inkubatori, suvi sterilizatori, autoklavi, frižideri/zamrzivači, mikroskopi, itd. Preko koordiniranih i strogo utvrđenih procedura se izvršavaju sledeće aktivnosti: kontrola proizvoda, kontrola sistema za prečišćenu vodu, nadzor nad čistoćom soba i opreme i sve druge aktivnosti u skladu sa GMP standardom.

Uslovi koriscenja sajta / Kontakt
Bionika copyright. Sva prava zadrzana. Uslovi za korišćenje / Politika privatnosti / Mapa Sajta