ИМУНИКС

ИМУНИКС

Уникатна комбинација од спирулина и пивски квасец збогатен со селен

додаток на храна

100 mg прашок од спирулина

 • 10 mg пивски квасец збогатен со селен (еквивалентно на содржина од 10 – 20 μg селен, во облик на органски селен)

Кој треба да го употребува ИМУНИКС:

 • Луѓе со намален иумунитет
 • Луѓе со дефицит на витамини и минерали како резултат на разни патолошки состојби или болести
 • Физички или ментално исцрпени лица
 • Постари луѓе
 • Луѓе со зголемени дневни активности кои нередовно се хранат

Зошто е потребен ИМУНИКС:

Употребата на ИМУНИКС помага во зајакнување на имунитетот и подобрување на способноста на телото да се бори против инфекциите. Исто така овие капсули помагаат при: зголемена телесна активност, при состојби на неадекватна, нередовна и еднолична исхрана (диети, гладување итн), за подобрување на растот и апетитот. Можат да се користат и при дефицит настанат заради различни болести или патолошки состојби кога се зголемени потребите за витамини и минерали, односно при состојби на зголемено губење на минерали (повраќање, проливи, силно потење). Најважната карактеристика на пивскиот квасец е неговата висока содржина на витамините од Б групата (Б1, Б2, Б6, биотин, ниацин), кои помагаат во регенерација на нервниот систем.

Спирулината содржи:

 • Околу 60% протеини, со сите есенцијални амино киселини, перфектно балансирани
 • Минерални макро и микро елементи: натриум, калциум, магнезиум, калиум, сулфур, фосфор, јод, железо, цинк, бакар, селен, молибден, флуориди
 • Витамини: B2, C, E, B12, бета-каротен
 • Богата со фитонутритиенти и антиоксиданси
 • Мукополисахариди, манитол, нуклеински киселини, алгининска киселина, растителни влакна и др.

Услови за користење на web-site / Kонтакт
Bionika copyright. Сите права задржани. Услови на користење / Приватност / Мапа на сајтот