Kontrola kvaliteta
Kontrola kvalitete

 

Laboratorij kontrole kvalitete obuhvaća koordinirane aktivnosti za kontrolu ulaznih tvari, u tijeku nadzora i kontrole gotovih proizvoda s određenim rokom trajanja. Također pruža posebne uvjete za skladištenje proizvoda i specifikacije što je u skladu sa svim međunarodnim standardima.

 

Kontrola ulaznog materijala

Kontrola aktivnih komponenti, pomoćnih sredstva, primarne i sekundarne ambalaže obuhvaća aktivnost kontrole fizičkih, kemijskih i mikrobioloških svojstava.

 

In-proces kontrola i kontrola gotovih proizvoda

Proizvodi se nadgledaju u svim fazama proizvodnje. Fizičke, kemijske i farmaceutsko-tehnološke karakteristike gotovog proizvoda moraju odgovarati specifikaciji. Praćenje stabilnosti preparata se izvodi za vrijeme deklariranog roka trajanja. Analize se izvode uz pomoć suvremenih validiranih instrumenata kao što je tekuća kromatografija pod visokim tlakom, spektrofotometrijski instrumenti, itd.

 

Mikrobiološka kontrola

Mikrobiološki laboratorij je izgrađen u skladu s najsuvremenijim GMP normama. U klasificiranim sektorima instalirana je različita oprema kao što su: kabineti za bio-sigurnost, inkubatori, suhi sterilizatori, autoklavi, hladnjaci/zamrzivači, mikroskopi, itd. Preko koordiniranih i strogo utvrđenih procedura se izvršavaju sljedeće aktivnosti: kontrola proizvoda, kontrola sistema za prečišćenu vodu, nadzor nad čistoćom soba i opreme i sve druge aktivnosti u skladu s GMP standardom.

Uslovi koriscenja sajta / Kontakt
Bionika copyright. Sva prava zadrzana. Uslovi za korišćenje / Politika privatnosti / Mapa Sajta