СЕНТИС

 

СЕНТИС® 

30 меки желатински капсули 

Додаток на исхрана

                                                           

Состав:

 

Една мека желатинска капсула содржи 200 mg екстракт од корен на валеријана (Valeriana officinalis).

Други состојки: масло од соја, желатин, глицерол, жолт пчелин восок, соја лецитин, прочистена вода, бои: брилијант плава E133, титан диоксид E171, тартразин Е102. 

 

Дејство:

 

Коренот на валеријана има смирувачко и релаксирачко дејство. Помага за поттикнување на сонот, за смирување и за опуштање на мазните мускули.

 

1. СЕНТИС® СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА:  

 

  • Подобар сон
  • Подобрување на состојби на вознемиреност
  • Релаксација на телото

 

2. ПРЕД ДА ЗЕМЕТЕ CЕНТИС®

 

Сентис® не треба да се употребува

  • доколку немате 12 години
  • доколку сте трудни или доите
  • доколку сте чувствителни на некоја од неговите состојки
  • доколку веќе сте земале лек за спиење или смирување

 

Конзумирањето на алкохол може да ги зголеми ефектите на производот и треба да се избегнува.   

 

Консултирајте се со лекар доколку дојде до влошување на симптомите.

 

3. ПРЕДУПРЕДУВАЊА И НЕСАКАНИ ДЕЈСТВА

 

Нема пријавени несакани ефекти или појава на токсичност поврзана со употреба на прeпоpaчаните  дози.

         

4. ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА      

 

Деца постари од 12 години и возрасни: 1 капсула дневно.

Проголтајте ја целата капсула со вода.

Не ја пречекорувајте препорачаната дневна доза.

Не ги употребувајте додатоците на исхрана како замена за разновидна исхрана.                                                                 

За дополнителни информации обратете се кај Вашиот фармацевт или лекар.

 

 

 

 

Услови за користење на web-site / Kонтакт
Bionika copyright. Сите права задржани. Услови на користење / Приватност / Мапа на сајтот